luni, 26 octombrie 2009

Sunt un visător

      Băi, nu ştiu ce faceţi voi noaptea, dar eu visez. Deci încerc să explic cât mai realist. Visez de parcă am stat nevisată 25 de ani. De parcă aş fi de-acolo. Din vise. Visez di tăti, oameni pe care-i ştiu dar care nu-s ca ei, sau poate ca de-abia acum sunt, şi alţii pe care nu-i ştiu şi sunt în toate felurile, apoi biciclete, animale, pisici, sentimente, senzaţii, întâmplări, locuri o groază, anotimpuri, toate se leagă fără sens, deşi au sensul lor, cumva. Şi apoi mă urmăresc senzaţiile zile intregi, până uit. Dar nu mă ajută cu nimic să uit, pentru că visez în fiecare noapte, fără să sar vreuna. Uneori ca să mă rătutească mai rău, mi se întorc locurile din vis, şi deşi sunt aceleaşi, sunt altele, plus că sunt locuri pe care le ştiu dar visate într-un altfel de mod care nu-i nici fantezist, nici realist din realitatea care este.
      Şi deci visând, ştiu că nu sunt trează, dar nici un vis nu mi se pare că e, deci e ca şi cum aş trăi pur şi simplu, fără să pot să-i influenţez mersul, doar stau (şi visez) privindu-mă cum fac chestii în vis. Aşa că nu ai ce să interpretezi; aveam momente demultdetot când visam clar şi la obiect, ţac-pac, purcelu, câinele, mama, papagalu, bunica, pisica, ştiam ce povesteam şi povesteam ce ştiam. Dar acuma gata, nu mai e simplu de povestit, cum, dar n-am cum să povestesc pentru că e impovestibil. Partea grea e că nu stau locului şi că practic nimeni nu stă degeaba în visele mele, sunt deci nişte vise harnice şi lungi şi multe. S-o fi spunând că astea durează doar câteva secunde, dar e degeaba daca eu aşa am impresia, că le visez câte o căruţă pe noapte, iar dimineaţa mă scol mai obosită decât m-am culcat.
      Şi ca să nu dorm, n-am cum şi nici ca să nu visez n-am cum pentru că nu le zic eu la vise ce să facă şi deci trebuie ca să mă înţelegeţi că de-aia nu prea mai scriu pe blog, din cauza că mă ocup cu visele astea...

22 de comentarii:

  1. ”te trezești mai obosită decât atunci când te-ai pus să dormi”-numai dânsele se ”culcă” și se ”scoală” :-P
    o prietenă de-a mea a visat un leptop care lătra, ce crezi că e?

    RăspundețiȘtergere
  2. regret enorm, eu nu adorm imediat ce ma culc, asta numai tie poate sa ti se intample.

    RăspundețiȘtergere
  3. ”te-ai pus să dormi” nu ”să adormi”, este vorba despre o acțiune ce se va întâmpla într-un viitor apropiat și nu imediat :-P
    văd că insiști cu culcatul...atunci pot să-ți spun că aș vrea să ne culcăm împreună, fără conotații sexuoase, nu te superi, nu?

    RăspundețiȘtergere
  4. Uite, nici nu citesc ce au scris cei de dinainte, pentru ca vreau sa-mi fie proaspte observatiile.
    Visezi mult si tii minte ce. E un mecanism de supapa. Eliberarea prea-plinului. Incearca s-o faci si cu ochii deschisi, poate-ti mai eliberezi noptile...
    In rest, cred ca n-am citit un text mai frumos despre visat... si sunt cititoare "profesionista"... :)

    RăspundețiȘtergere
  5. slvc, n-a scris decat pdm ca ar trebui sa dorm il loc sa ma culc, ceea ce mi se pare cea mai grava contraindicatie.
    sa stii ca nu zici rau, nu am mai avut timp sa visez cu ochii deschisi, nu ma gandisem.

    RăspundețiȘtergere
  6. Intr-adevar, frumos povestit :); ptiu,deci nu-s singura persoana care viseaza in fiecare noapte:).
    Poate ne-ntalnim prin vise, cumva, ca la cat de "visatoare" suntem, este foarte posibil...

    RăspundețiȘtergere
  7. Interesant. O tipă a avut într-o noapte un vis erotic foarte intens. S-a trezit brusc, plină de sudori. Dimineața, sudorii au plecat la lucru.

    RăspundețiȘtergere
  8. am avut si eu vise din astea, dar cand m-am trezit, nu mai erau. ai naibii!

    RăspundețiȘtergere
  9. alina, n-avem ma cum ca eu nu visez ca tine toate prapastiile. visele mele sunt mai de tsaran asa. oricum, ar trebui sa te ingrijorezi ca au facut aia constantine, de unde crezi ca stiau ce visezi?

    RăspundețiȘtergere
  10. mă, nu cumva îți dădusem eu o ultimă replică? nu-mi spune că ai șters-o că îți recunoști neputința...

    RăspundețiȘtergere
  11. n-ai mai avut replica, altfel chiar imi dadeai o repica!

    RăspundețiȘtergere
  12. ba da, era ceva de genul: WTF is Paul? unde W=who. sunt sigur că ți-am dat-o...dar na...mai îmbătrânește omul...mai uită...mai greu la mine...dar fie!

    RăspundețiȘtergere
  13. nu, mai, eu nu sterg pentru ca sigur gasesc o replica pentru orice.
    era vorba de sgţpl .ro

    RăspundețiȘtergere
  14. sgţpl.ro?
    ce-i asta, fată?
    Luminează-mă şi pe mine!
    tp, nah!

    RăspundețiȘtergere
  15. revin, WTF is www.sgtpl.ro? oare vlad ăsta e posesorul lu sgtplm? și dacă ”da” ce legătură are cu idila dintre noi? ce țâțoasă ești în poza aia cu jeana”s! :-P

    RăspundețiȘtergere
  16. asa sunt tot timpul, nu doar in poza aia, iar vlad chiar nu stiu cine e.

    RăspundețiȘtergere
  17. păi și atunci de ce ai zis că-l fuck gelos?
    app: ar fi culmea să ai țâțe de ieșit pe afară și tâțe de sta prin casă :-D , nu crezi?

    RăspundețiȘtergere
  18. nu stiu ce sa mai cred. cred ca efortul tau de a purta o "discutie" este de apreciat, dar... nu mai pacalesti pe nimeni. crutsa-ne.

    RăspundețiȘtergere
  19. nu mai iecsistă replici, huh? lasă că mai am eu...
    efortul meu? păi ți-am dat pe undeva impresia că depun eforturi pentru a-ți da replcile astea infantile pe măsura alor tale? nope..te cruț...defapt ești cruțată de când te-ai născut...click-ul pe care l-am dat prima oară când am intrat pe fake-ul ăsta de blog se dovedește a fi inutil...vroiam numai o confirmare.
    how about that :-O ?

    RăspundețiȘtergere