joi, 13 mai 2010

Trilema PA Reloaded


A doua ediţie a concursului de Proză Arhiscurtă pe Trilema.
Sper să câştig cel puţin locurile unu, doi şi trei. Faptul că la ediţia precedentă am ieşit pe undeva între 50 şi 200 nu se pune, sunt optimistă şi înduioşător naivă, un motiv suficient că să mă număr măcar printre primii trei câştigători.
Frumos din partea mea ar fi să am un text nou, dar când o să traduceţi şi voi toată ziua despre piuliţe, prezoane şi livrarea echipamentelor pe şantier în condiţii optime, cu plăcuţe de identificare conform standardelor si normativelor aplicabile în vigoare, atunci să îmi reproşaţi că nu am idei originale.
Deci, până una alta, un text mai vechi, refăcut:

Un căţel crem şi pufos. Visat astă-noapte. Măricel, dar pui, deci un pui măricel de căţel. Avea urechi clăpăuge, patru picioare strâmbe şi limba scoasă tot timpul. Era tot-tot crem, de la bot până la coadă, cu o blăniţă scurtă şi moale, numai bun de mângâiat. Se juca împreună cu mine, era vesel şi îl iubeam foarte tare după cum se vedea în vis. Aşadar, dacă vedeţi pe undeva un astfel de căţel care umblă fără copil, vă rog să-mi daţi de veste pentru că e al meu. Eu am fost întotdeauna un copil fără căţel.

Iar pentru cealaltă secţiune a concursului, de reciclare (text scris de altcineva care satisface cerinţele de întindere), un paragraf a cărui sursă nu ştiu daca am neapărat cum să o menţionez, decât dacă foarte foarte musai, dar în privinţa căruia nu pot exista bănuieli cum că aş fi eu autorul şi care este destul de elocvent pentru lipsa acută de gândire de care dau dovadă în ultimul timp:

Capetele de şuruburi expuse şi piuliţele vor fi hexagonale şi lungimea tuturor şuruburilor va fi astfel încât, atunci când se introduce piuliţa şi se strânge, partea înşurubată va corespunde piuliţei şi nu va ieşi în afara acesteia mai mult de jumate din diametrul şurubului. Toate şuruburile şi piuliţele vor fi înfiletate conform prevederilor normativelor naţionale aplicabile în vigoare şi prevăzute cu şaibe cu o grosime de 3 mm sub şuruburile cu piuliţe.
Vor fi furnizate toate materialele de îmbinare.

Succes! Mie.

10 comentarii:

  1. locurile 1 si 3 clar sunt pentru tine. 2 e pentru prenav.
    bafta!

    RăspundețiȘtergere
  2. da, e frumos alu prenav. de fapt, cred ca sunt putini cei siguri ca nu vor castiga, restul suntem convinsi de contrariu :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Te-ai lasat de concursul lui Calin sa participi la Mirciulica unde se fura la voturi? Capricioasa mai esti si tu! :-P

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu au ce face unii oameni decat sa organizeze concursuri... Si mai sunt si destui asa-zisi proyatori care mai si participa la ele. Nu aveti mai ce face? La munca, ortodocsilor! :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu m-am lasat de concursul lui Calin, doar ca nu am texte vechi care sa se plieze pe cerintele fiecarei etape :P :))
    Cu faptul ca se fura voturi la Mircea sunt de acord. Atat timp cat le fur eu :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga domnule, sunt multe persoane care dau cu matura si nu sunt maturatori. Asa si cu proza :))
    La munca, domnule comentator, vorba ta.

    RăspundețiȘtergere
  7. bafta
    am insa o nelamurire... Si daca are 3,1 mm ce se intampla? plange piulita?:D

    RăspundețiȘtergere
  8. ema, daca avea 3,1, era un text de 514 caractere si nu ma incadram. deci las-o-asa!

    RăspundețiȘtergere
  9. bafta!

    si zii la anonim ca nu toti suntem oetodocsi! :P

    RăspundețiȘtergere
  10. deci nu toti trebuie sa muncim :))
    mersi, mihai.

    RăspundețiȘtergere