marți, 27 iulie 2010

Pe pisica mea îl chema Grigore

După ce am dus pisoiul la veterinar, să se caute, am povestit o săptămână întreagă tuturor că l-am dus la ginecolog. Bineînțeles că nu m-a contrazis nimeni. La veterinar, două orătănii, doamna medicul și o asistentă rotofeie, care, în afară că nici nu s-a uitat la pisoi (nu am înțeles cum poți să lucrezi cu animale dacă nu îți vine să le drăgălești pe toate), mai avea și pantalonii luați pe dos, cu eticheta fluturând victorioasă pe un posterior mult prea generos. Și mi l-au luat și mi l-au scuturat de trei ori, mi-au cerut 50 de lei și m-au întrebat ce nume are, ca să-l treacă în carnețel.


Acuma, când ne-am pricopsit cu Sherkan, adică pe vremea când era un picuț de pisoi zburlit care se agăța cu ghearele de tot ce-i ieșea în cale ca să nu pice din picioare, primul lucru pe care l-am facut pentru el a fost să nu-l mai strigăm Grigore. Așa îl alintau pe el foștii stăpâni, Grigore. Bine, și Sherkan era mai mult un moft, cel corect fiind pisugiu din cauză că mânca de 10 ori între 5 dimineața și 10 și de alte 10 ori între 6 după-amiaza și miezul nopții; dacă am fi fost acasă în intervalul 10-6, probabil nu s-ar fi sfiit să mai ceară de încă 10 ori. Ca să pricepem că el vrea biberonul, pentru că altfel nu vroia să mănânce, sărea cât putea de sus pe pulpa piciorului, își înfigea bine ghearele, apoi aluneca în jos și tot așa până îl luai în brațe și începea să facă "miau câh câh câh miau câh câh câh".
Deci îi zic cucoanei, doamnă, după ce nu va mai avea puricei, va fi un pisoi foarte iubit și se va numi Sherkan, că mie numele ăsta mi-a plăcut foarte mult, dacă nu auzeam că îl cheamă așa, nici nu îl luam. Bine, zice doamna cucoana, care îmi ceruse 200 de mii pe 100 de grame de lapte praf pentru pisici, bineee, numai că nu va fi un pisoi, va fi o pisică în toată regula. Deocamdată e doar o pisicuță.
Cred că până și pisica a fost șocată, pentru că, din momentul în care a aflat că nu e pisoi, a început să fie foarte fandosită și sclifosită, a început să mănânce singură, dar un sigur fel de bobițe, cele mai scumpe, normal, și în niciun caz whiskas, a început să se spele singură și să doarmă într-un loc ales anume de ea, nu pot să spun care, pentru că nu vreau să afle mama și să ne certe. Acuma nu ne mai zgârie, doar ne bate cu lăbuța când i se pare ei că nu ne comportăm cum trebuie, dacă nu ne jucăm suficient cu ea, se joaca ea cu noi, ne mușcă de glezne și dacă ne prinde desculți, de talpa piciorului. Faptul că s-a învățat să mănânce singură nu o împiedică să ne trezească tot la ora cinci, iar ca să o alungi dintr-un loc, nu catadicsește să răspundă la zât, care e o interjecție necioplită, ci trebuie să ne ducem în alt loc decât e ea și să o chemăm acolo.
Acum nu îi mai spunem pisugiu, că nu se mai potrivește, o strigăm pisugea, iar numele ei oficial este Dolfi, fără pehaș. De la Adolf. Adolf Hitler.


18 comentarii:

  1. Mi se parea mie ca are o uitatura a la Hitler. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Exterminatoarea de soareci si sobolani. trebuia sa ii spui Eva, de la eva braun, iubita fuhrerului, nu dolfi.

    RăspundețiȘtergere
  3. unii folosesc dimineata ceasul desteptator. altii programeaza mobilul. iar alesilor le suna motanul/pisica.

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumos, se cunoaste ca este ingrijita.Felicitari :)

    ps. cred ca s-ar intelege bine cu pittu` meu :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Raluca, e tot un Hitler de la mustati pana la coada;
    Asta e extarminatoare de lapte si mancare pentru pisici, de unde atata sobolan, nu locuim in pivnitsa...
    Simona, sa stii ca nu suna, se urma peste noi si ne gadila, dar e suficient.
    Din moment ce am dat o groaza de bani pe 20 de servetsele "speciale" pentru motanici... prefer sa nu-mi mai amintesc :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Ca să fie Hitler, trebuie să-i tunzi mustăţile stil "muscă".Şi să-i faci şuviţă tuflită pe frunte! Noa!
    (Sper că nu te iei după mine! :D)

    RăspundețiȘtergere
  7. a, si apropo, dolfi era numele motanului meu puf pufos...

    RăspundețiȘtergere
  8. stii ca si noi ne-am pricposit cu o matzuca? e o bestie, deocamdata cu numele de "tu, mâță", ca inca nu ne-am hotarat daca o pastram, e in perioada de proba, deci nu vrem sa o 'personalizam'inca.dar e o adevarata bestie !!! in prima zi a fost extrem de cuminte si lipicioasa, ca sa ne convinga sa o pastram..apoi, si-a arat coltii, ghearele(nu le pt numi gherute ca sunt cat ea de mare), fundul ..si in plus, manca toata ziua, adica de fiecare data cand se trezeste, se da jos si tushti! direct la mancare.defapt cand am adus-o prima data a sarit pe sticlele de bere, mai mari decat ea, si din fericire goale.
    Amu, ce-i de facut?

    RăspundețiȘtergere
  9. asta cu suvitsa nu e rea...
    oli, stiu, cand mi-a zis dan de dolfi de la adolf, chiar ma intrebam daca si tu tot dupa hitler i-ai pus numele.

    RăspundețiȘtergere
  10. pai cam da, ca de cand era mic se anunta a fi un mic tiran

    RăspundețiȘtergere
  11. muhaha Grigore are acum un dusman....sau o dusmanca. Inca nu i-am gasit un nume dar este la fel de periculoasa ca si el.

    RăspundețiȘtergere
  12. Sherkan suna a kebab d-ăla cu ayran. Mai bine Dolfi. Sper că e convinsă că e pisică și nu pisoi. E, nu?

    RăspundețiȘtergere
  13. valeu, bre, Sherkan e numele tigrului din cartea junglei. ar fi foarte fericit sa afle a ce suna numele lui.

    RăspundețiȘtergere
  14. Bine ca stie de mica ca e pisica, ca sa nu se trezeasca la vremea cand trebuie sa faca copii si sa nu stie de ce....

    RăspundețiȘtergere
  15. De fapt, eu ma mir ca mai traieste... Muscate mai ai ?

    RăspundețiȘtergere
  16. Asa am patit si eu cu niste asistente. Nici nu s-au uitat la animal. De mine era vorba :))

    RăspundețiȘtergere