vineri, 3 iunie 2011

Vineri 3

„Am fost poate singurul poet prezent acolo”, mărturiseşte pe blogul personal un jurnalist, din câte am înţeles, din presa locală; pe de o parte îi dau dreptate, dacă nici noi pe noi nu ne scoatem în faţă, nu ne periem umerii... mă gândesc că iţi trebuie totuşi şi puţină subtilitate. Până la urmă fiecare e singurul prezent pe stradă cu gândurile originale pe care le are în căpăţână.

Mut pe site în panoul de control să mai corectez ceva, iau articol la întâmplare, găsesc iarăşi ghilimele în engleză-frază-punct-ghilimele în română-virgulă, nu rezist, schimb pe documentul pe care îl am de tradus, “Actuator mounting pads”, o să am o zi foarte proastă. 
Vecinul de deasupra ascultă pentru a zecea oară the lion sleeps tonight şi un cântec remixat cu o pupăză. Bănuiesc că şi copilului care face încontinuu de vreo oră HUUUUAAAA, UHĂĂĂĂUUUUUU, AAAAAAAAAAAAHÎÎÎÎÎÎÎÎÎÎÎÎÎÎÎÎÎÎÎÎÎAAAA i se pare la fel de stupid şi ar vrea să se facă mare odată şi să fugă în lume.

Schimb la teste rutiere, pagină rămasă deschisă de ieri. Nu reuşesc să blochez întâmplările cu care am început ziua: „Domnişoară uite nu aveţi o ştampilă aici, nu pot să vă primesc la examen" (Mă uit în pahar, e pe jumătate gol) „Da de ce domnule, da de ce? Prima dată cum m-aţi primit?”, „N-ai tu treabă, instructorul ştia că trebuie ştampilă aici”. „Bună ziua, vă mai amintiţi de mine?”, ultima oară când m-am văzut cu instructorul era tot cald şi soare, anul trecut. „Păi abia acum au observat că nu e ştampilă?”, tac. 21 de puncte, bine că nu am probleme cu inima. „Care este rolul catalizatorului?”, cilindri, carburant, poluare, filtrare, evacuare, îmi vine să plâng, din oceanul pacific a ieşit un peşte mic. „Examenul s-a încheiat, aţi fost declarat respins”.

Bobiţă latră încontinuu la tufişul din faţa geamului. Nu îl doare pe el că aici lucrez eu. În curând trebuie să apară şi Maria cu tatăl ei, de la grădi. Maria o să se aşeze pe jos şi o să mai ceară încă ţinţi minute. O să urmeze o ceartă de 10 minute, tot în faţa geamului, tata lu’ Maria nu reuşeşte să o convingă niciodată pe domnişoara lui să renunţe la cele cinci minute. Căldură mare, cap greu, nod în gât. E abia 11.

10 comentarii:

  1. Lectura in urma careia mi-am amintit de anti-vibration pads for air conditioning units sau engine mounting pads for diesel generators, care mi-au populat visele anti-erotice acum cativa ani... si m-am bucurat ca stau la etajul patru, cu geam spre spatele blocului. Deci... am o stare buna, multumesc, ceea ce va doresc si dvs pe aceasta cale virtuala :D

    RăspundețiȘtergere
  2. tocmai am terminat ceva farmaceutic, e o plăcere să trec de la azilsartan, angiotensine şi sistolic blood presure la liner, shaft şi spring retaining ring. şi când mă gândesc că in facultate imi uram profesoara de seminar cand imi dadea sa traduc salman rushdie şi despre nu stiu ce caini din preerie. as da orice sa ma intorc la bazaconiile alea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Corect! Chiar daca e, la nivel ideal, gresit sa ne dorim intoarcerea in trecut, prezentul se ocupa cu sarg sa faca greseala asta acceptabila :)) Bine ca nu iti bati capul cu germana tehnica, daca e sa vezi si o parte buna printre toate shaft-urile astea... :)

    RăspundețiȘtergere
  4. atăzi paharul e pe jumătate gol, nu pe jumătate plin :P

    RăspundețiȘtergere
  5. De fapt are dublul capacitatii ideale :)

    RăspundețiȘtergere
  6. E vineri, ploaia de ora 5 n-a trecut inca - mai are timp! - minutele trec greu, usa ma atrage magnetic. Citesc de pe un blog pe altul cu frica ca ma voi intoarce la oile mele - adica munca - si chiar inainte de ora spargerii vor aparea miile de probleme. Asa e mereu la sfarsit de saptamana, e un semn ca trebuie sa ma straduiesc pentru un week-end bun!

    RăspundețiȘtergere
  7. claudia, un PA frumos, asa pot spune si eu despre începutul de săptămână :P

    RăspundețiȘtergere
  8. Asta mi-a placut, m-a facut sa zambesc. Ai luat permisul? :)

    RăspundețiȘtergere
  9. n-am mai luat, am zis sa renunt cat mai pot.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pai de ce sa renunti daca ti l-ai dorit? Cu siguranta ca o sa il iei, si eu am renuntat un an la un moment dat.E tare fain sa conduci :)

    RăspundețiȘtergere