luni, 7 decembrie 2009

A fost

A fost a cincea întâlnire a clubului de carte de bloggeri de indivizi care citesc.
Foarte ciudat şi uimitor cum au trecut aproape trei luni şi oamenii aceştia care suntem nu reuşim să ne certăm, ba chiar aşteptam cu nerăbdare să ne revedem, în ciuda faptului că suntem cam fiecare cu capul, în felurile noastre plăcute de altfel.

Şi a fost Ema. Ema a scris despre Adam şi Eva. Ema scrie foarte cumva cu un stil al ei aparte. Cu un fel de parfum.

Raluca, a cărei zi de naştere a fost săptămâna trecută, la mulţi ani Raluca, era să primească un trandafir de la George, numai de-ar fi venit. Nu-i nimic, l-am luat eu, din păcate din fericire.

Mişu a băut ceai. Poate din cauză că ne aflam într-o ceainărie, ori poate efect firesc al prezenţei unei soţii frumoase - al cărei nume nu mi-l voi aminti, dar nu dinadins, ci pur şi simplu, din uitare -, nu vom şti niciodată.

Apoi Alin cel Fără de Blog, excepţia care întăreşte regula că suntem o întâlnire de bloggeri, şi George cel Intolerant a cărui veşnică nemulţumire se află pornită într-o căutare asiduă, o campanie de cucerire, parcă, a tot ce poate fi combătut, cârcotit, bombănit şi contraargumentat.

Şi Oana care a făcut pustiul de bine şi a livrat-o întreagă pe Ioana la noua locuinţă, în mod ironic tot în pădure, dar acum mai pe lângă biserică, dacă o fi trebuind asta să însemne ceva pentru Ioana.

Iar pentru data viitoare a rămas să citim de Ileana Vulpescu Arta conversaţiei, o carte pe care nu mă satur să o reiau şi care parcă este alta la fiecare lectură, o carte a multor destine, cu toate că este una a singurătăţii.

29 de comentarii:

  1. Frumos ai scris! Regret ca n-am fost, dar ma bucur ca m-ai trecut si pe mine in aceasta postare. Cu tastele tale imbibate de talent!

    RăspundețiȘtergere
  2. Raluca, iti multumesc, desi pentru mine postarea e din genul "chinuite", cand intrerup de-atatea ori scrisul incat uit ce voiam sa zic si reiau si rescriu si inlocuiesc, ca iese total altceva, lipsit de naturalete dupa parerea mea.
    si uite ca pe dan si pe cei doi adrieni am uitat sa ii trec la absenti, dar poate reusesc sa ii strecor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pozele de la intalnirea de acum 2 sapt le ai?:D le vreau si io

    RăspundețiȘtergere
  4. o sa le pun maine in picasa si iti dau link.

    RăspundețiȘtergere
  5. Chestia aia cu "era sa primeasca un trandafir de la George, numai de-ar fi venit" nu-i deloc din specia ălor chinuite! E unul din motivele pentru care te iubesc. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. şelevece, cu atata foc nimeniea nu ma mai complimentează! si celelalte motive? :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Raluca era sa primeasca si niste lalele de la Ioana. Dar daca n-a venit, din pacate si din fericire a avut parte Ema de ele. Doar se stie : nu-i pentru cine se pregateste, ci pentru cine se nimereste.
    Cat despre mine ... iar m-ai ciuruit !

    RăspundețiȘtergere
  8. acest comisar moldovan al blogosferei pitestene, zi ca nu meritai.
    cat despre raluca, ea si-a primit lalelele. si-ar fi primit si trandafirul daca nu o deposedam eu intr-un mod abuziv. si nici macar nu te-am pupat pentru el!

    RăspundețiȘtergere
  9. Pai cum sa pupi un tip asa de intolerant si carcotas? Era normal sa n-o faci !

    RăspundețiȘtergere
  10. Din toti cei pe care i-ai enumerat, doar pe Geocer il cunosc. Nici nu mi-am imaginat ca e carcotas etc, Doamne-fereste ! :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Sa fii un pic pe faza sa vezi cum se ia de toata lumea, ca limbajul unuia e prea piperat, ca o domnisoara trebuie sa fie mai timida, ca e politically correct sa se foloseasca ghilimele frantuzesti si nu romanesti cum folosim toti tsaranii, si tot asa. Si ai vazut ca nici macar n-a negat :D

    RăspundețiȘtergere
  12. N-am negat nici cand a zis cineva ca sunt idiot. De ce-as nega atunci cand zici tu ca sunt intolerant si carcotas?
    De fapt, in ochii fiecaruia sunt asa cum ma vede persoana respectiva. Voila de vezi !

    RăspundețiȘtergere
  13. Păi hazul, dragă George, este că tocmai din probabil suficientă toleranţă, pe mine nu mă deranjează când mă vede cineva intolerantă, arogantă sau chiar idioată, aşa cum te deranjează pe tine, din moment ce te simţi dator să ataci. Deh, odată ai fost şi tu cavaler şi nu te-a răbdat sufletul să nu dai cu bâta în baltă :-D

    RăspundețiȘtergere
  14. Văd că eşti o ţâră... întoarsă, aşa că am vrut să te înveselesc dedicându-ţi ceva. N-am găsit nici o melodie potrivită, la tablouri nu ştiu dacă avem aceleaşi gusturi, aşa că ţi-am dedicat... o friptură! Poftă bună! ;)
    Anonima călduroasă!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce faci? Te dai cu saniuta, in loc sa scrii pe blog...

    RăspundețiȘtergere
  16. stai bre, ca asta nu se face asa oricum, ca secsul. si asa e, o saniutsa am tras de dimineatsa sa am spor la serviciu... vad ca le ai.

    RăspundețiȘtergere
  17. Copiii din ziua de azi! Nţţ, nţţ!

    RăspundețiȘtergere
  18. Ce fain! Ce fain e ca grupul să se întâlnească pe viu!

    P.S. S-a terminat concursul PAfoto. Mă bucur că ai participat, m-aş bucura foarte mult dacă vei mai veni pe la mine, scriind sau nescriind PA-uri (prefer prima variantă).

    RăspundețiȘtergere
  19. sunt mereu pe-acolo, dar uneori nu am avut inspiratie, alteori nu am avut timp, cuvintele nu ma mai ajuta de la o vreme. poate se repara, oricum blogul dumneavoastra este printre cele foarte preferate.

    RăspundețiȘtergere
  20. A fost cumva intalnirea bloggerilor care citesc si nu consuma alcool?

    RăspundețiȘtergere
  21. Oana, sunt in urma cu stirile.
    Cristean, duamne fereste ce prostii spui.

    RăspundețiȘtergere
  22. Tu scrii frumos mereu,draga mea:).
    Parerea mea e ca va intelegeti bine pentru ca nu va vedeti asa des:))sau pentru ca aveti in comun un lucru asa de frumos:).

    RăspundețiȘtergere
  23. club de carte de bloguri? suna interesant.
    E exclusivist?

    RăspundețiȘtergere
  24. club de carte de bloggeri, nu de bloguri, ca nu ne prea citim intre noi. suntem cam exclusivisti, dar poti sa vii daca n-ai blog si poti sa vii si daca nu citesti cartea anuntata, si cred ca poti sa vii si daca nu citesti in general. urmatoarea intalnire e pe 8 ianuarie, ora 19, Libraria Mea.

    RăspundețiȘtergere
  25. ffff interesanta ideea asta cu intalnirile. pe cuvant ca mi se pare prea tare. unde au loc? din cate am inteles Pitesti e orasul in care va intalniti. f fain. ma duce cu gandul la intalnirile dintre literatii de demult in cafenelele unde mirosea a cultura si idei noi. in afara de ce se intampla la voi acolo la Pitesti ma intreb daca mai au loc astfel de intalniri pe undeva pe la noi. frumos oricum;)

    RăspundețiȘtergere
  26. Rox, mai au loc si prin alte parti, doar ca oamenii nu se grabesc neaparat sa citeasca. Noi incercam pe cat posibil sa citim ce se propune pentru fiecare intalnire. Si ceva pe langa :D

    RăspundețiȘtergere
  27. Aham...nu-sh, eu sunt din Iasi si pana acum nu prea am auzit de astfel de evenimente, dar s-ar putea sa nu fiu eu ff bine documentata.Ms frumos ca mi-ai raspuns. By the way, Arta Conversatiei e cartea pe care am gasit-o in vacanta in biblioteca si pe care am inceput sa o citesc, dar am fost nevoita sa o intrerup(fac o pauza:D) din cauza sesiunii.

    RăspundețiȘtergere
  28. Rox, in timpul examenelor se citesc cel mai bine si cu pofta alte carti decat trebuie :D

    RăspundețiȘtergere