joi, 14 ianuarie 2010

Pierdut cuvinte

Mi-a notat Costin în dedicaţia romanului său de poezii: „Poetei X”. X sunt eu. Costin este constructor de versuri albe, aşează frumos vorbe unele peste altele, ca pe cărămizile arse de soare, şi face adăposturi pentru gânduri. Eu nu mai sunt. Demult, cam de pe când mi s-au rătăcit cuvintele. Uneori îşi iau singure câmpiile (poate din cauză că adevărurile limpezi chiar sunt inexprimabile) şi te lasă, aşa cum îşi lasă un om femeia, aşa cum ne lasă la răstimpuri dragostea. Vorbele mele din lemn de brad.

Scris-am eu pentru Concursul de Proză Arhiscurtă organizat de Trilema. Deşi mai degrabă de Mircea.

12 comentarii:

  1. stai ca nu cred sa particip doar cu asta. acum data tot m-am pornit...

    RăspundețiȘtergere
  2. Costin, nu ai pentru ce, sper sa am si eu vreo sansa pe langa tine, pe-acolo.
    Shele, mama draga, poezie scriu Costin Tanasescu, Calin Hera, Emil Brumaru (spun si eu ce-mi place). Mai am mult pana departe.

    RăspundețiȘtergere
  3. Poet te nasti, nu devii. Dar... parca mai trebuie ceva... Ah, da: sa pui, din cand in cand cate ceva pe hartie! Da, asta era! :)
    Off topic: Tot stau si ma gandesc... La serviciu mergi, prin casa mai faci cate ceva, de citit, o carte la doua zile... Mey, dar acolo nu se gateste chiar deloc? Ce-ati facut cu puiul ala si cu ciupercile? Le-ati dat la cantina lui tanti Jeni?

    RăspundețiȘtergere
  4. multu ptr trecerea ta pe la mine - a fost cu folos. Consider de cuviinta sa-ti spun si aici multumesc si bafta la concurs!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bafta la concurs! Era si timpul sa revii cu un...PA-Poem

    RăspundețiȘtergere
  6. mersi roxana. sper sa mai nascocesc unul zilele astea.

    RăspundețiȘtergere
  7. De unde-o fi stiut Mircea ca tu esti porumbita?
    Bafta la concurs !

    RăspundețiȘtergere