marți, 28 aprilie 2009

Ştiri î'neştire, ep. 4

Fraţilor, am avut dreptate.
Mai ţineţi minte când v-am zis că lui Bela îi e teamă că, dacă vin moldoveni de peste Prut în ţară, pierde pragul electoral?
Ei bine astăzi, episcopul Tokes (aliatul UDMR la europarlamentare) a declarat că există "un program guvernamental secret" de populare a regiunii secuieşti cu moldoveni de peste Prut, pentru a "dilua" concentraţia de unguri pe metru pătrat, lucru pe care l-a calificat drept "regretabil".
Tokes baci face două greşeli:
1. În primul rând, dacă e un program secret, cum de a aflat de el?
2. Ar trebui să nu se mai opună atât de vehement repatrierii românilor, pentru că există riscul ca, dacă vin şi ceva rakeţi, să se petreacă unele evenimente "regretabile".

În altă ordine de idei, Crin Antonescu, acest Don Quijote al politicii româneşti, şi-a ales consilierul pentru "lupta cu morile de vânt" de la prezidenţiale şi europarlamentare.
În rol de Sancho Panza va fi Petre Roman, fost premier şi lider PD.
Măi oameni buni, ceva nu e în regulă.
Să vedem dacă am înţeles corect: în încercarea de a-l învinge pe Băsescu şi partidul pe care îl conduce, Crin Antonescu se bazează pe Petre Roman, care, în perioada sa de glorie, îl avea consilier pe Băsescu. Mai bine declară forfait şi scuteşte ceva bani.
Crin Antonescu a declarat că la europarlamentare va activa ca locomotivă pentru partid.
Oare cum îşi închipuie că "trenuleţul" PNL-ist are vreo şansă în faţa vaporului prezidenţial?
Să votăm bine!

Un comentariu:

  1. Şi aşa telenovela politică ne-a oferit şi un episod cu babacii. Pe cine va consilia domnul Crin Antonescu la alegerile de peste patru ani, sau mai curând? Va urma.

    Cât despre Tokes... care e problema că vin români în România? Că şi în secuime unde nu prea sunt români tot România este. Dacâ n-au loc di noi sâ si muti.

    RăspundețiȘtergere