vineri, 3 iulie 2009

O problemă şi-altă problemă, toate de ilogică


      Mă sună de la banca Rjhghtghnnjk:
"Bună ziua, mă numesc cum mă cheamă..."
"A, da, ştiu, nu am putut să vă mai răspund ieri, nu vreau asigurare..."
"Nu, nu, noi suntem alţii. (!!!) Noi facem un interviu. Aţi fost ieri la sucursala nuştiucare Târgovişte şi aţi alimentat contul şi am fi vrut..."
"Zi zău, nu, eu nu...", mă mir sincer, ştiindu-mă în Piteşti.
"A, nuuu? Cum?", se minunează şi duduca pe un ton foarte suspicios.
Îmi revin amintirile în cap şi încerc să nu o mai lungesc: "Da, da, ştiu cine, mi s-au pus nişte bani pe card, ştiu despre ce e vorba."
"Dar cum adică, nu aţi fost dumneavoastră?"
"Altcineva..."
"S-a recomandat cu numele dumneavoastră..."
"Nu, sunt în alt oraş, dar ştiu despre ce e vorba... dar s-a întâmplat ceva, e vreo problemă?"
"A, nuuu, nu, noi vroiam să vă întrebăm ce părere aveţi despre serviciile şi personalul băncii Rjbbbleahmnbhg, facem un sondaj."
"Aaa, o părere foaarte bună, excelentă, sunt foarte mulţumită"
"Da? Vă mulţumim foarte mult, o zi bună."

      Ca să înţeleg dacă numai în minţile mele a fost stupid dialogul, o întreb şi pe mama, autorul ilegalităţii, poate s-o fi întâmplat ceva şi a uitat să-mi spună. Mama că nu, au sunat-o si pe ea, mă căutau pe mine să-şi facă publicitate la niste nuşce produse de-ale lor... Da, normal că le-a dat buletinul şi că au văzut că ea nu sunt eu nicidecum. Măi mamă, era foarte mirată şi deranjată aia că nu eu am fost. Aiurea, zice mama, că de obicei un cont de salarii este alimentat de firmă, sau de tine personal... Ei bine aici am rămas încă o dată şocată, dacă mai era posibil.
      Că n-au treabă cei care m-au sunat, ei doar au văzut contul alimentat. Păi NU, mă! Deşi nu mă suni pentru asta, ajungi totuşi să mă tragi la răspundere pe o temă despre care nu ai informaţii. Nu că nu le ai corecte, nu le ai deloc, aşa ai bănuit tu, ca eu mi-am alimentat contul. Şi n-ar fi o problemă că nu te-ai informat, că nefiind domeniul tău nu te interesează şi nu te interesezi, dar măcar dacă mă sunai să mă întrebi cine a fost.
      Nu, tu mă suni de fapt să mă întrebi dacă sunteţi nişte oameni capabili şi ajungi să îmi spui ce-am făcut ieri, apoi eşti neplăcut surprinsă că nu-i ca tine şi mă iei la rost că de ce şi cum de nu am fost eu. Bă, pai n-am fost, iar voi sunteţi caraghioşi pentru că, până la urmă, nici nu a contat cine, de ce şi cum de nu, mi-ati făcut doar conversaţie elucubrantă.
      Dar cel mai şocant nu m-au şocat nici pe departe concluzia şi tactica, ci raţionamentul întregii poveşti. Că dacă până şi mama mea proprie gândeşte aşa despre mine: "un cont de salarii este alimentat (...) de tine personal...".
      Mă, păi cum, păi NU!! Interesul şi scopul firesc al posesorului de card este să îl GOLEASCĂ. De alimentat se ocupă firma, mama, tata, bunica, pisica. Eu una sunt împotriva acestei idei neortodoxe, cum că e treaba mea să pun bani pe cardul meu. Nu dom'le, eu îi scot şi îi cheltuiesc.

10 comentarii:

  1. Esti de a mea ! Cum sa alimentez cardul cu niste bani, eu personal, adica sa am in posesie niste "cash" cand pot, total firesc si oarecum rapid, sa-i cheltuiesc fara sa am probleme de constiinta??????

    RăspundețiȘtergere
  2. probleme de constiinta? ia vezi ca eu nu vorbesc urat la tine pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tie iti dau voi. Ca ai vazut ca mai sunt unii care si-au dat singuri voie:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Se mai poate alimenta cardul personal cu urmatoarele motivatii:
    - ai descoperire (substantiala) de cont si mai reduci din dobanda care se acumuleaza zilnic;
    - strangi un ban in poarta bisericii in zi de parastas, ca sa ai de unde vira apoi unui biet copil singur si amarat plecat in lumea mare;
    - faci shopping si achiti numai cu cardul (banii cash sunt purtatori de microbi).

    RăspundețiȘtergere
  5. dom'le, nu stiu, eu nu am copii, iar ultima data cand am incercat sa platesc intretinerea cu cardul, mi-a zis ala ca nu-s la milano, sa-mi bag mintile-n cap.
    oricum ideea pe care nu am stiut sa o spun, dar stiu acum este ca in cel mai rau caz NU SCOTI bani de pe card, pentru ca e logic: de pe card vin banii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Judecata ta in cazul de fata este foarte corecta. Gandesc 100% la fel ca tine.

    RăspundețiȘtergere
  7. eram precisa ca zic cum trebuie!!

    RăspundețiȘtergere
  8. dacă mă sună vreunul din ăsta, îl curentez prin telefon. Deci eu, cu cardu meu, pe banii mei, m-a rejectat la casierie la hypermarketul Ahdfgsnc, că cică tranzacție neautorizată. Noroc că pentru siguranța mea emoțională umblu cu bani în buzunar și am plătit cash. bad karma.

    RăspundețiȘtergere
  9. am vrut sa o curentez, dar pana la urma am lasat-o in pace. sau bad credit account?

    RăspundețiȘtergere