Nu. Nu e citit vara asta. Nu e o recenzie. Nu e nici măcar o carte.
Deci practic nu mă prea încadrez la nicio categorie, numai că am apucat să mă bag în vorbă pentru concursul Ralucăi, aşa că trebuie să acopăr cumva pagubele şi nu pot decât să sper că o păcălesc.
Nu că n-aş avea cărţi, am cam doi metri, doar că nu ştiu ce se întâmplă cu ele, nu se citesc singure orice-aş face. Uneori stau şi mă uit la câte una minute întregi, nici măcar nu se deschide nemernica, o pun pe masă, sub masă, pe birou, pe aragaz, o mângâi, o şterg de praf, nu ştiu, zău, ce aşteaptă de la mine, e scandalos.
Aşadar, cel despre care vreau să vorbesc nu are cum să fie o carte. Adevărul este că are un je ne sais quoi din acela, m-am îndrăgostit de el încă din prima clipă, atât de frumos mi s-a părut, încât am simţit nevoia să îmi pun ochelarii să îl vad mai bine. Trebuie să vă spun că mărimea chiar contează, dar este foarte important şi să nu fie insipid. Am avut de-a face cu unele extrem de generoase. Însă absolut plictisitoare. Din punctul meu de vedere, doar unul fraţuz se mai compară, l-am întâlnit într-un anticariat, îi zicea Le Petit, dar nu era deloc aşa. Însă despre el, în altă poveste.
Azi doar despre Dicţionarul Oxford Explicativ Ilustrat al Limbii Engleze, editat în 2008, lucrare revizuită a ediţiei The Oxford Compact English Dictionary (1998). Este o practică printre îngâmfaţi să citească dicţionare, însă acum nu avem a face cu unul pur şi simplu. Acesta are minunata inspiraţie de a conţine patru mii cinci sute de iustraţii şi din acest motiv este imposibil să îl deschizi şi să nu-ţi petreci măcar o jumătate de oră pe zi răsfoind aiurea prin el.
Începi să citeşti care sunt componentele unui castel din Franţa secolului XVI, treci fără să-ţi dai seama la tipurile de pene, outer, inner, de pe corp şi din coadă, pe culori şi mărimi, apoi spre distilarea fracţională, citrice, citron, lemon, lime, tipuri de noduri (!), fotbal australian, american şi după regulile Asociaţiei Naţionale de Fotbal din A, mergi mai departe spre o poză cu secţiune în pielea umană care conţine păr, aici e chiar neplăcut, apoi trecem la anatomia internă a unei albine, tipuri de frunze, sistemul limfatic, alcătuirea Vaticanului, după aia îţi dă toate ţările cu steaguri, capitală şi monedă, constelaţiile, diferite unităţi de măsură, clasificarea organismelor vii pe regnuri, încrengături, clase, ordine, familii, genuri, specii şi scara perioadelor geologice ale Terrei. Asta aşa, pe larg şi foarte pe sărite, dar partea nemaipomenită, cel puţin pentru mine, e că toate sunt poze colorate în culori, cu săgeţele şi articole, reprezentări, planşe, termeni de specialitate, transcriere fonetică şi explicaţii oferite la explicaţii. E cea mai bună metodă de dicţionar pentru oricine şi este clar că pănă şi cel mai neatent om rămâne cu ceva învăţat după ce îl închide.
Şi la 1000 de pagini, cât are, clar nu trebuie să îţi mai cumperi altă carte vreodată.
Vuala şi căteva dovezi:
Ză end
Si caracterizarea personajelor? Unde-i caracterizarea? Ca mie asa mi-a zis Raluca atunci cand i-am spus ca vreau sa scriu despre "Introducere in web 2.0". Ca se cere si caracterizarea personajelor !
RăspundețiȘtergerebuai, nu stiu ce sa zic... am caracterizat citrica... nu se pune?
RăspundețiȘtergereEu iti urez bafta. Si s-ar putea sa ai din 2 motive foarte importante :
RăspundețiȘtergere1. Recenzia este foarte bine scrisa.
2. Eu nu fac parte din juriu.
Îţi mulţumesc pentru interesul pe care îl acorzi Poveştii Zilei şi pentru voturile acordate pe Polimedia! Şi eu îţi vizitez blogul, chiar dacă nu m-am grăbit cu comentariile. Şi promit să găseşti, în continuare, lucruri drăguţe pe Povestea Zilei. Parol!
RăspundețiȘtergerecu multa placere, asteptam in continuare povesti. cat despre comentarii, nu va faceti probleme, mai am cativa vizitatori tacuti, conteaza ca cititi.
RăspundețiȘtergeregeorge, multumesc pentru apreciere, stiu ca din cauza mea nu ai concurat :D
RăspundețiȘtergere